• RSS
  • Facebook
  • Twitter

De blog Duurzaam.com meldt vandaag dat de bankafschriften vanaf september compleet uit het beeld is verdwenen van de klanten van de 4 grootste banken van Nederland. ING, Rabobank, ABN Amro en SNS Bank hebben besloten om (op termijn) te stoppen met het versturen van afschriften. De banken willen zo gaan snijden in de onnodige kosten en verdere verspilling van papier voorkomen.

In een reactie laten de banken weten vooral door de komst van het tijdperk rond internetbankieren te willen stoppen met de onnodige afschriften. Via de nieuwe media hebben klanten 24 uur per dag en 7 dagen per week inzicht in de gegevens. Het is overbodig om als mosterd na de maaltijd nog met een afschrift te komen. De banken streven zo naar duurzaamheid. De ING Bank en de SNS Bank stoppen helemaal met het versturen van afschriften. Op verzoek wordt er alleen nog per maand een afschrift verzonden. De ABN Amro stuurt alleen nog maar afschriften naar klanten die nog geen gebruik maken van internetbankieren. De Rabobank schrapt de traditionele afschriften nog niet helemaal. Vanaf 1 september versturen zij eens per maand een afschrift, op verzoek is het mogelijk om per twee weken een afschrift te ontvangen, hier wordt dan wel een kleine vergoeding voor gevraagd. De Consumentenbond is niet blij met de duurzame ontwikkeling, zij willen dat de banken meer rekening houden met de mensen die wel behoefte hebben aan de afschriften en willen dan ook niet dat de afschriften helemaal verdwijnen.

Categories: Actueel

Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...