• RSS
  • Facebook
  • Twitter

Uw bedrijfsnaam

Posted by Henri 0 Comment

Strategie Online geeft u vanaf vandaag elke maandag interim advies met het opzetten van uw eigen onderneming. Voor u naar de Kamer van Koophandel kan gaan om uw eigen bedrijf op te richten, zijn er namelijk enorm veel punten waar u rekening mee moet houden. Als nieuwe onderneming moet je vooral uniek lijken.

Een goed bedrijf begint met een goede naam. Maar hoe verzin je zo’n naam? Het makkelijkste is gewoon om een groot vel papier te pakken en te gaan brainstormen. Beschrijf eens in wat woorden wat je wilt uitstralen naar je doelgroep, wat je diensten zijn en ga vervolgens een spin maken. Bekijk bij ieder woord waar je het eerst aan denkt, of neem Engelse vertalingen. Maak zo een opzetje van enkele namen.

Anno 2010 moet een bedrijfsnaam aan 4 eissen voldoen. Alhoewel de meeste mensen tegenwoordig maar denken aan drie eissen, is er met de komst van Internet een vierde bijgekomen. De eerste eis aan uw bedrijfsnaam is dat het kort en bondig moet zijn. Lange bedrijfsnamen worden heel snel weer vergeten en dat wilt u als ondernemer niet. Daarnaast moet er een associatief vermogen zitten in de bedrijfsnaam. Dit betekend dat de bedrijfsnaam wel iets moet zeggen over de diensten die u als organisatie gaat leveren. Vervolgens moet de naam ook internationale klasse hebben. Ook al richt u zich in eerste instantie alleen op de Nederlandse markt, als een bedrijf uit zijn jasje groeit, kunt u zo maar internationaal verder gaan. Zorg hiervoor dat ook uw bedrijfsnaam dit toe staat.

De laatste eis bestaat nog niet zo heel lang, maar is misschien wel de belangrijkste eis geworden sinds de komst van het Internet. Want is uw domeinnaam nog vrij? En welke domeinen zijn nog beschikbaar met uw naam? Er worden miljoenen websites geregistreerd, waardoor het zeer lastig wordt om een goede naam te vinden, waarvan ook de domeinnaam op het Internet nog vrij is. Via MaxServ kunnen wij voor u adviseren welke naam in welke domeinen nog beschikbaar is.


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...