• RSS
  • Facebook
  • Twitter

Nederland lijkt een welvarend land met velen bedrijven, velen ondernemingen en een tal van mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Echter blijkt uit onderzoek dat de helft van de Nederlanders last heeft van problemen op het werk. Mogelijke problemen zijn bijvoorbeeld dat de werkdruk te hoog ligt, of dat er een vervelende situatie ontstaat die problemen brengt binnen de sfeer op de werkvloer.

Het bureau De Vos & Jansen hebben onderzoek gedaan onder ruim 200 Nederlandse young professionals in de leeftijd van 13 tot 39 jaar. Uit het onderzoek heeft het bureau een top 3 samengesteld, van de vervelende situaties die voorkomen op de werkvloer. Op de arbeidsmarkt blijkt bij 3% seksuele intimidatie voor te komen op de werkvloer. Het percentage is gelijk over de mannen en vrouwen. Maar ook pesten blijft nog steeds een probleem op de werkvloer, 12% van de Nederlandse arbeidsmarkt heeft te kampen met pesterijen. Maar ook blijken de arbeidsomstandigheden vaak onvoldoende, 17% heeft problemen en kampt met slechte arbeidsomstandigheden. Het grootste probleem is toch wel de werkdruk, ruim 48% van de arbeidsmarkt heeft te kampen met een te hoge werkdruk.

Wel is er een groot verschil tussen mannen en vrouwen op het werk. Er wordt wel actie ondernomen naar aanleiding van de probleemsituatie, ruim 60% reageert op een voorval. Opmerkelijk hierin is dat vrouwen, met een percentage van 73%, eerder van zich afbijten dan mannen, met een percentage van 52%. Ondanks de enorme negatieve uitslag van het onderzoek, blijkt niet alles negatief. Zo is er wel een goede waardering voor de collega’s op de werkvloer. Nederlands zijn over het algemeen erg tevreden over de omgang met collega’s. In totaal is er 80% die de omgang met collega’s bestempelt als zeer goed, slechts 5% geeft aan dat de omgang zeer slecht is.


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...