• RSS
  • Facebook
  • Twitter

Het heeft een paar jaar geduurd, maar het begint erop te lijken dat de videosite Youtube eindelijk winstgevend zal zijn. Dit werdt in elk geval gezegd door Google-directeur Eric Schmidt eerder deze week.

In 2006 heeft Google Youtube overgenomen voor $1,6 miljard. Sindsdien heeft het bedrijf er alles aan gedaan om met deze site geld te gaan verdienen. Het probleem is echte, dat ook het serveren van video’s veel geld kost. Zelfs Google heeft nog steeds geen winst gemaakt met de extreem populaire site.

Maar daar lijkt nu dus verandering in te komen. ”Youtube is bijna winstgevend en wat betreft omzet doet de site het zeer behoorlijk,” alsdus Schmidt tijdens een conferentie bij de Franse universiteit SciencesPro. Wall Street Journal meldt: ”Het ziet er naar uit dat het erg succesvol zal zijn”.

Youtube verdient op verschillende manieren geld.
Bijvoorbeeld door het tonen van advertenties tijdens filmpjes en ook is het mogelijk om bij de muziekvideo’s het desbetreffende nummer te downloaden via de Apples iTunes Store. Daarnaast begint Youtube in de nabije toekomst met een videoverhuurdienst.


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...