• RSS
  • Facebook
  • Twitter

Supermarktconcern Ahold zet al zijn interne communicatie en kantoorsystemen over naar één enkel digitaal platform van Google. De 550.000 werknemers van Ahold mailen en werken dan nog via één systeem. Dit moet het concern miljoenen gaan besparen.

Dit hebben beide partijen gistermiddag bekend gemaakt.

Het centrale digitale platform voor de Ahold supermarkten is ontwikkeld in Europa en de Verenigde Staten. Het is door Google losgemaakt van de jarenlang opgebouwde systemen met hardware van het supermarktconcern.
Het staat nu volledig in de zogehete cloud, het digitale netwerk tussen grote dataservers. Via Google Apps Premier Edition gaat Ahold alleen betalen voor de diensten die het concern afneemt en is een groot deel van de hardware en het onderhoud overbodig geworden.

De berichtenstroom tussen de Ahold-medewerkers worden via de Google-applicatie automatisch vertaald. Daarnaast kan het Aholdpersoneel alles kantoortoepassingen, zoals spreadsheets, documenten en de centrale agenda delen. ”Dit systeem is gekozen omdat het veel krachtiger werkt”, licht Erik de Muinck Keizer, landenmanager Benelux bij Google toe. “Medewerkers kunnen efficiënter aan de stukken werken en daarmee is het goedkoper.”

In 2009 had Ahold een opzet van € 28 miljard en 2900 winkels, en werkte onder andere samen met Lotus Notes van IBM. Voor Google is dit de grootste opdracht in de Benelux. KLM kent hetzelfde systeem. “De retailwereld van Ahold veranderd per definitie snel, wijzigingen zijn binnen een enkel systeem in de cloud veel sneller door te voeren”, dit zegt de zegsman van Google.


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...