• RSS
  • Facebook
  • Twitter

Een 17-jarige Australische jongen heeft woensdag gezegd dat hij ongewild verandwoordelijk is voor de wereldwijde hackeraanval op Twitter. Dat meldden de Australische media. Onder meer het Witte Huis werd dinsdag door het veiligheidslek getroffen.

Pearce Delphin, die de Twitternaam @zzap heeft, twitterde een berichtje met programmeertaal, waardoor een nieuw schermpje in beeld kwam als mensen met de muis over zijn ‘tweet’ bewogen. Dat werd opgepikt door hackers, die de code gebruikten om gebruikers naar pornosites te sturen en computervirussen te verspreiden.

De tiener beweerde dat hij alleen maar even wilde kijken of het mogelijk was om in programeertaal te twitteren. Uiteindelijk wisten de instanties de bron van het lek, Delphin, te achterhalen. Hij zegt dat hij de kunst van een andere Twitteraar heeft afgekeken, die programmeertaal in een berichtje gebruikte om in een ‘tweet’ de kleur te veranderen.

Volgens de jongen, die in 2006 een van de eerste Australische Twitteraars was, wist Twitter al maanden van het lek in de beveiliging , maar hebben ze er niks aan gedaan.

Twitter heeft zijn excuus aangeboden aan de miljoenen Twitteraars.

Categories: Actueel, Algemeen, Communicatie

Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...