• RSS
  • Facebook
  • Twitter

Het is heel goed mogelijk dat de economie in de VS in een nieuwe recessie zakt. Ook voor Japan, dat sinds kort China gepasseerd is al de tweede economie van de wereld, ziet beleggingsgoeroe Nouriel Roubini het somber in. Dit onderstreept de gevaren voor een wereldwijd herstel.

China krijgt volgens Roubini mogelijk te maken met een grotere tegenwind, in het geval de groei in de VS en Europa terugvalt. De cijfers voor de economische groei in de VS in het tweede kwartaal zullen volgens hem neerwaarts worden bijgesteld na ‘verschrikkelijke’ cijfers over de huizenmarkt in juni.

”Bezuinigingsmaatregelen om de begrotingstekorten en de overheidsschulden terug te dringen doen zowel consumenten en bedrijven pijn”, zegt Roubini.  ”Huishoudens in sommige grote landen verlagen hun uitgaven. Opkomende landen zullen eraan moeten wennen dat ze meer op binnenlandse vraag moeten steunen in een periode van lagere groei voor ontwikkelde landen”, aldus Roubini.

”We weten dat het tweede halfjaar slechter wordt dan de eerste zes maanden, omdat de tegenwind groter wordt, aldus Roubini. Het hoofdscenario is een bleek herstel, maar ik sluit niet uit dat we een dubbele dip krijgen”.

Categories: Actueel, Algemeen

Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...