• RSS
  • Facebook
  • Twitter

De NS wil de ov-chippoortjes op alle stations open laten. Dit gebeurd nu ook al. Dat schrijft de Telegraaf dinsdag.
De VVD en de PvdA reageren hier verontwaardigd op. De NS wil de poortjes onbemand en open laten als het rustig is. Bij drukte moet er personeel bij staan.

Nog maar 5% van de treinreizigers gebruikt de chipkaart. Met een gewoon kaartje is het poortje niet te openen. Voor het overgrote deel van de reizigers zou het sluiten van de poortjes dus een gedwongen overstap op de chipkaart betekenen.

”De NS moeten gewoon eens een deadline instellen waarop het papieren treinkaartje verdwijnt”, zegt VVD-kamerlid Charlie Aptroot in de krant. Hij wijst erop dat de poortjes het zwartrijden juist tegengaan.

PvdA kamerlid Sharon Dijksma vind dat de minister van Verkeer Camiel Eurlings (CDA) de regie naar zich toe moet trekken. SP-kamerlid Farshad Basir is echter minder rouwig. ”Ik ben altijd al bang geweest dat de NS na het instellen van de poortjes zou willen bezuinigen op conducteurs.” Veiligheid wordt volgens hem niet bereikt door poortjes, maar door duidelijk zichtpaar personeel.


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...