• RSS
  • Facebook
  • Twitter

In Londen heeft de Britse politie negentien mensen aangehouden die verdacht zijn van het stelen van ruim zeven miljoen euro. De cybercriminelen hebben gebruik gemaakt van ZeuS, een kwaadaardige software die gebruikt wordt om in te kunnen breken op duizenden bankrekeningen.

Volgens de Britse media komt de online inbraak niet geheel onverwacht. Het Amerikaanse internet bedrijf Cisco had afgelopen dinsdag nog gewaarschuwd voor ZeuS. De software zou ingezet worden om via LinkedIn bankgegevens te verkrijgen. De software verspreidt zich vooral via e-mails en links op sociale netwerk sites en staat er om bekend zich automatisch aan te passen wanneer het eenmaal op de computer is geïnstalleerd .

Vooral in de Verenigde Staten zijn er bedrijven getroffen door de online overval en ook in Spanje zijn er meldingen van aanvallen op bankrekeningen. De vijftien mannen en vier vrouwen die gearresteerd zijn hebben waarschijnlijk al meerdere online overvallen gepleegd.

Categories: Actueel, Algemeen

Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...