• RSS
  • Facebook
  • Twitter

Basisscholieren kunnen hun huiswerk maken via een soort hyves. Een game-ontwikkelaar heeft hiervoor gezorgt.

Op een website die door de game-ontwikkelaar is gemaakt, kunnen scholieren een profiel aanmaken en quizvragen beantwoorden over aardrijkskunde, taal, topografie, rekenen en geschiedenis. Hiermee kunnen ze punten sparen voor bioscoopbonnen, beltegoed en proefabonnementen op tijdschriften. Ook kunnen ze wedstrijdjes doen met andere leerlingen.

De dienst is niet verplicht en kost to acht euro per maand. Het programma wordt al door zo’n zevenduizend leerlingen in de groepen 6, 7 en 8 gebruikt. ”Wat doen kinderen als ze thuiskomen en huiswerk moeten maken? Dan gaan ze ook even op MSN, Hyves of Facebook. Ons programma, Squla, springt daar op in”, zegt een medewerker van de ontwikkelaar in de krant.

Ook toetsinstituut Cito werkt hieraan mee. ”Het is een toegankelijke manier op kennis te maken met de lesstof.” Leerkrachten gebruiken de website ook al op het digitale leerbord in de klas. “Dan oefenen we de vragen en maken we er een leuk wedstrijdje van”, zegt een docent.

Categories: Actueel, Algemeen

Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...