• RSS
  • Facebook
  • Twitter

Toshiba brengt nog dit jaar in Japan twee 3D tv’s op de markt, waarbij de kijkers geen speciale bril meer nodig hebben. Veel potentiële kopers van 3D tv zien momenteel van de verkoop af vanwege het verplichte 3D-brilletjes dat vereist is.

Deze drempel valt weg bij de nieuwe 3D tv’s die vanaf december te koop zijn in Japan. Het gaat om een 12-inch (circa €1050) en 20-inch (circa €2100) model. Het is nog niet bekend of en wanneer de toestellen buiten Japan verschijnen.

3D televisies stimuleren diepte door een iets afwijkend beeld naar elk oog te versturen. In de huidige 3D tv’s worden deze beelden razendsnel om en om naar ieder oog gestuurd via filters in de brillen. In Toshiba’s nieuwste tv’s is een dunne laag kleine lenzen voor het beeldscherm geplaatst die er voor zorgen dat door verdeling van licht diepte gestimuleerd wordt. Het 3D beeld wordt naar negen verschillende plekken gestuurd zodat volgens Toshiba meerdere familieleden tegelijkertijd een 3D beeld kunnen bekijken.

Nintendo gebruikt een soortgelijke techniek in de onlangs aangekondigde 3DS heldhand gameconsole, Dit apparaat heeft een scherm van Sharp en stuurt het 3D beeld naar slechts één plek.

One Response so far.

  1. [...] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Mart Braun, Strategie-Online.nl. Strategie-Online.nl heeft gezegd: Toshiba lanceert dit jaar brilloze 3D tv's http://bit.ly/b2DsaM #strategieonline [...]


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...