• RSS
  • Facebook
  • Twitter

 Ondanks alle waarschuwingen gaat de helft van de Nederlanders slordig om met wachtwoorden en wisselt deze nauwelijks. Eén op de tien mensen, gebruikt online altijd en overal hetzelfde wachtwoord.

Dit is onderzocht door MeMo2, het onderzoek wordt dinsdag bij de start van de Wachtwoord Wissel Week gepresenteerd. Op het Centraal Station zijn speciale hokjes waar de reizigers een nieuw wachtwoord kunnen kiezen. Het doel van deze campagne is om aan mensen duidelijk te maken dat ze vaker van wachtwoord moeten wisselen.

Tot de verbazing van Digivaardig en Digibewust, een samenwerkingsverband van de overheid, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties, blijven Nederlanders nog steeds voor de hand liggende wachtwoorden gebruiken, ze zijn hier ernstig bezorgd over.

 Ook de werknemers luisteren vaak niet naar de waarschuwingen. Stan Hegt, IT-beveiligingsexpert bij KPMG, heeft opgemerkt dat er veel geheime codes op briefjes worden geschreven. Hij zegt: ” Je hoeft maar een paar toetsenborden om te draaien en je vind wachtwoorden.” Ook heeft KPMG een lijst van populaire wachtwoorden zoals Welkom1 opgebouwd. Deze worden alleen gebruikt voor testdoeleinden. Hiermee kunnen ze vaak binnen één dag al de helft van de wachtwoorden van alle werknemers kraken. Hegt zegt: „Ook de baas heeft hierin een verantwoordelijkheid. Die moet erop toe zien dat regelmatig van wachtwoord wordt gewisseld.”

Een goed wachtwoord bestaat uit een unieke combinatie van hoofd- en kleine letters, getallen en tekens. De website www.wisseljewachtwoord.nl helpt gebruikers aan een sterk en veilig wachtwoord.

Categories: Actueel

Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...