• RSS
  • Facebook
  • Twitter

In Nederland wordt veel tijd aan sociale netwerken besteed. Profielensites als Facebook, Hyves en Twitter zijn onmisbaar en er worden aardig wat uurtjes aan besteed. Toch internetten wij Nederlanders erg weinig vergeleken met opkomende markten zoals China en Brazilië. Net als veel West-Europese landen wordt Nederland ingehaald op het gebied van internet.

Volgens onderzoekers is het verschil in internetgebruik goed te zien bij het gebruik van sociale netwerken zoals Facebook. Nederlanders en andere West-Europeanen besteden meer tijd aan het aloude e-mail dan aan de nieuwe mogelijkheden van sociale netwerken. Bij de opkomende markten is dit juist omgekeerd.

Wij Nederlanders besteden slechts 2,3 uur per week aan sociale netwerken. In vergelijking met bijvoorbeeld Russen en Turken is dit uren aantal redelijk weinig. Turken besteden gemiddeld 7,7 uur per week aan sociale netwerken. Op nummer twee staan de Russen met 8,1 uur per week. Aan kop staan de Maleisiërs, zij besteden gemiddeld 9 uur per week aan sociale netwerken.

Categories: Actueel, Algemeen

Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...