• RSS
  • Facebook
  • Twitter

Op sociale netwerken is tegenwoordig veel informatie te vinden over bepaalde personen. Je typt een naam in op Hyves, Facebook of Twitter en er verschijnt een lijst met informatie over deze persoon. Veel ouders vinden, terecht, dat jongeren te veel informatie uitwisselen op het internet. Uit onderzoek blijkt dat de meerderheid van Amerikaanse ouders voorstander is van een strengere privacywet.

Een onderzoek van Cammon Sense Media maakt duidelijk dat 92 procent van de ondervraagde ouders vinden dat hun kinderen te veel informatie over zichzelf delen. 85 procent van al deze ouders maakt zich een stuk meer zorgen dan vijf jaar geleden, toen sociale netwerken nog veel minder populair waren. Ouders vinden dat sociale netwerken de kinderen niet voldoende beschermen. Op de websites staan teveel gegevens over de kinderen. Vaak kan er gemakkelijk worden achterhaald wat de woonplaats, adres of e-mail adres is.

De jongeren zelf denker er echter anders over. 70 procent van alle ondervraagden denkt online voldoende privacy te hebben. Via de sociale netwerken kunt je precies instellen wat er wel en niet getoond mag worden op je profiel. Wel vindt maar liefst 79 procent van de jongeren dat zijn of haar vrienden teveel persoonlijke informatie delen. Volgens de ondervraagden kan dit schadelijk zijn wanneer ze in de toekomst werk zoeken of een opleiding willen volgen.

Categories: Actueel, Algemeen

Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...