Op sociale netwerken is tegenwoordig veel informatie te vinden over bepaalde personen. Je typt een naam in op Hyves, Facebook of Twitter en er verschijnt een lijst met informatie over deze persoon. Veel ouders vinden, terecht, dat jongeren te veel informatie uitwisselen op het internet. Uit onderzoek blijkt dat de meerderheid van Amerikaanse ouders voorstander is van een strengere privacywet.
Een onderzoek van Cammon Sense Media maakt duidelijk dat 92 procent van de ondervraagde ouders vinden dat hun kinderen te veel informatie over zichzelf delen. 85 procent van al deze ouders maakt zich een stuk meer zorgen dan vijf jaar geleden, toen sociale netwerken nog veel minder populair waren. Ouders vinden dat sociale netwerken de kinderen niet voldoende beschermen. Op de websites staan teveel gegevens over de kinderen. Vaak kan er gemakkelijk worden achterhaald wat de woonplaats, adres of e-mail adres is.
De jongeren zelf denker er echter anders over. 70 procent van alle ondervraagden denkt online voldoende privacy te hebben. Via de sociale netwerken kunt je precies instellen wat er wel en niet getoond mag worden op je profiel. Wel vindt maar liefst 79 procent van de jongeren dat zijn of haar vrienden teveel persoonlijke informatie delen. Volgens de ondervraagden kan dit schadelijk zijn wanneer ze in de toekomst werk zoeken of een opleiding willen volgen.