• RSS
  • Facebook
  • Twitter

Gebruikers van Facebook moeten goed nadenken voordat ze een foto of filmpje op de website plaatsen. De foto blijft namelijk na het verwijderen nog steeds zichtbaar op het web. Iedereen die de directe link heeft bewaard kan de foto nog steeds zien na verwijdering.

Dit werd duidelijk uit een onderzoek van Technologiesite Ars Technica. Als test plaatste de website een paar foto’s op verschillende sociale netwerksites, lieten ze even staan en verwijderede ze vervolgens. Bij de meeste websites verdween, zoals gebruikelijk, de foto van het web. Dit was helaas niet het geval bij de website van Facebook. Via de directe link kon de foto nog steeds bekeken worden. Nu, 16 maanden later is de foto nog steeds niet verwijderd.

Facebook liet weten dat verwijderde foto’s door niemand meer gezien kunnen worden. Deze informatie bleek dus niet te kloppen. Of Facebook een oplossing gaat maken voor het probleem is nog niet duidelijk. Voor iedereen die gebruiker is van Facebook is het van groot belang dat hij of zij goed nadenkt over welke foto’s er geplaatst worden. Pas dus altijd op met het plaatsen van foto’s op internet!

Categories: Actueel, Advies, Algemeen

Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...