• RSS
  • Facebook
  • Twitter

De populaire profielensite Hyves heeft dit jaar meegeholpen met aanmeldingen van maar liefst 25.000 nieuwe orgaandonoren.

In 2007 probeerde BNN ook om zo veel mogelijk nieuwe orgaandonoren te trekken. ‘De grote donorshow’, die wereldwijde aandacht trok, leverde ongeveer 7300 nieuwe aanmeldingen op. De actie van Hyves bleek echter een stuk populairder te zijn, vooral veel jongeren meldde zich aan als orgaandonor. Er is momenteel een groot tekort aan donororganen in Nederland. Pati├źnten moeten vaak langer dan 4 jaar wachten op een donor orgaan. Ook de overheid doet sinds een paar jaar pogingen om het aantal orgaandonoren te vergroten. Iedereen die 18 wordt krijgt automatisch een brief thuis toe gestuurd.

Ook volgende week wordt er geprobeerd om het aantal orgaandonoren te vergroten. De Nationale Donor week gaat weer van start. Alle Nederlanders worden deze week opgeroepen om zich te laten inschrijven als orgaandonor.

Categories: Actueel, Algemeen

Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...