• RSS
  • Facebook
  • Twitter

Sinds de start van het nieuwe Meldpunt Internet oplichtingen twee weken geleden zijn er al ruim duizend meldingen binnengekomen. Dit maakte de politie vandaag bekend.

Bijna alle meldingen komen van mensen die opgelicht zijn via de website www.marktplaats.nl. Bij de mensen die worden opgelicht gaat het meestal om bedragen tussen de 50 en 100 euro. Meestal zijn het oplichtingen bij kleding, schoenen en elektronica. Vaak krijgen kopers geen spullen toegestuurd terwijl ze al wel geld hebben over gemaakt. Andersom komt ook voor. Verkopers sturen het product op, en kunnen vervolgens fluiten naar hun geld.

Het nieuwe meldpunt werkt samen met de politie, het Openbaar Ministerie en Marktplaats. Slachtoffers van oplichtingen kunnen zicht melden via de website www.mijpolitie.nl. Wanneer en genoeg aanleidingen zijn voor een onderzoek wordt er de gedupeerden gevraagd aangifte te doen bij de politie. Marktplaats doet er vervolgens alles aan om de neppen advertenties van de site te halen en accounts te blokkeren.

Categories: Actueel, Advies, Algemeen

Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...