• RSS
  • Facebook
  • Twitter

Uit cijfers die het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) dinsdag publiceerde blijkt dat vele internet gebruikers zich zorgen maken over dreigingen die zich voor kunnen doen op het internet. Bijna zeven op de acht personen is bang getroffen te worden door dreigingen via internet.

Meer dan de helft van alle web-gebruikers is bezorgd over financiĆ«le schade. Dit kan gebeuren bij oplichtingen zoals fraude met creditcards, betaalkaarten en ‘phising’. Bij deze laatste oplichting methode kunnen via valse berichten en websites inlog codes gekopieerd worden. Ook voor spam wordt gevreesd op het internet. Twee op de drie internet gebruikers is bang voor virussen en spam die verspreid worden op het web.

In Nederland bevinden zich maar liefst 12 miljoen internetgebruikers. Het aantal mensen hiervan dat aangeeft afgelopen jaar getroffen te zijn door spam, virussen of oplichtingen is gelukkig aanzienlijk lager dan verwacht. Maar acht procent van alle ondervraagden zegt afgelopen jaar schade te hebben geleden door internet bedrog.

Categories: Actueel, Algemeen

Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geĆÆnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...