• RSS
  • Facebook
  • Twitter

Uit cijfers van onderzoeksbureau Clipit blijkt dat Zoetermeer online de meest criminele stad is van Nederland. 12,6 procent van alle berichten die in Zoetermeer op internet werden geplaatst hadden betreikking tot criminaliteit.

Twee maanden lang bekeek het onderzoekbureau alle berichten die werden geplaatst op weblogs, Hyves, Twitter, Facebook en discussie forums. Hieruit bleek dat procentueel gezien Zoetermeer de meeste betrekking had tot criminaliteit op online gebied. Leeuwarden volgt Zoetermeer met een aantal criminele berichten van 12 procent. Vervolgens komen Apeldoorn, Dordrecht en Assen.

Als het gaat over de absolute aantallen is Amsterdam de winnaar van de meest criminele online stad van Nederland. In totaal werden er 24.807 berichten geplaatst die betrekking hadden tot criminaliteit. Hierna volgt De Haag met 13.692 berichten. Clipit concludeert dat de berichten met betrekking tot criminaliteit in Amsterdam vooral draaide om homo geweld, terwijl de criminele berichten in Rotterdam voornamelijk gingen om voetbal.

Categories: Actueel, Algemeen

Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...