• RSS
  • Facebook
  • Twitter

Uit een onderzoek van jongerencommunity Habbo Hotel blijkt dat Nederlandse jongeren relatief weinig muziek via internet kopen. Vooral de Nederlandse jeugd onder 18 jaar download erg veel muziek van internet zonder ervoor te betalen.

Zo’n 47.000 jongeren werden ondervraagd waarvan 2654 Nederlanders. 88 procent hiervan had een leeftijd van onder de 18 jaar. Maar 4 procent van de Nederlandse deelnemers gaf aan muziek te kopen via het internet. In vergelijking met deelnemers uit andere landen was dit een zeer laag percentage. De Nederlandse jeugd staat dan ook op de laatste positie van 33 Europese landen.

Opvallend is dat 53 procent van de Nederlandse jeugd aangeeft muziek te streamen. Met dit percentage is onze jeugd koploper op het gebied van streaming muziek. Maar 7 procent van alle ondervraagde Nederlandse jongeren koopt regelmatig een CD in de winkel.

Categories: Actueel, Algemeen

Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...