• RSS
  • Facebook
  • Twitter

Uit cijfers van statistiek verzamelaars Statcounter en Net Applications blijkt dat alleen nog maar de webbrowsers van Chrome en Safari groeien wat betreft de marktaandelen in oktober. De marktleider Internet Explorer deed het een stuk minder goed in de maand oktober. Zelfs Firefox moest deze maand een aantal procenten inleveren.

Internet Explorer daalt in oktober met 0,6 procent komt daarmee op een marktaandeel van 49,2 procent. Ook Firefox verliest bijna 0,3 procent en bereikt daarmee een aandeel van 31,2. De winnaar van deze maand is de webbrowser Google Chrome. De browser, met vorig jaar nog een marktaandeel van 4 procent, is momenteel die grootste stijger en heeft daarmee maar liefst 12,4 procent van de wereldwijde markt in handen. Ook Safari mocht deze maan niet klagen, ze stegen deze maand naar aan marktaandeel 4,56 procent.

Ook in Nederland blijven Chrome en Safari de enige browsers die blijven groeien. Wat opvalt is ondanks het contract verlies in 2010 Internet Explorer nog steeds 63 procent van de Nederlandse markt beheert. Hierop volgt Firefox met 19,7 procent.

Categories: Actueel, Algemeen

Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...