• RSS
  • Facebook
  • Twitter

Beveiligingsexpert Teus Hagen concludeerde donderdag op een beveiligingsconferentie dat veel Nederlandse websites onvoldoende zijn beveiligd. Volgens Hagen zijn het voornamelijk websites die gebruik maken van het HTTPS-protocol, zoals DigiD, websites van baken, overheidsinstellingen en webwinkels. De websites hanteren de verkeerde instellingen en zijn daardoor onvoldoende beveiligd.

De expert op het gebied van beveiliging verbaast zich er vooral over het matige gebruik van SSL en TLS beveiligingen op websites van banken. ‘Het is apart om te zien dat Facebook, Twitter en Linkedln beter zijn beveiligd dan Nederlandse banken’. De meest slecht-scorende banken in het onderzoek zijn onder andere ING, Friesland Bank en de Bank of Scotland. Door de slechte beveiliging zijn de banken vatbaar voor ‘man in the middle-attacks’. Hierbij kan een hacker de communicatie tussen een klant en een website ‘afluisteren’.

Ook biedt ongeveer de helft van alle onderzochte websites geen beveiliging bij het versturen van wachtwoorden en gebruikersnamen over het internet. Volgens Teus Hagen is het probleem relatief eenvoudig op te lossen. Hij pleit dan ook voor een snelle invoering van het beveiligingssysteem DNSSEC, een opvolger van DNS die een stuk veiliger is.

Categories: Actueel, Algemeen

Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...