• RSS
  • Facebook
  • Twitter

Bomen gaan dood door de staling van mobieltjes en draadloos internet. Hierdoor kan het dat de groei afwijkt of de bomen kunnen gaan scheuren en bloeden. Dat blijkt uit een recent onderzoek.

Dit onderzoek is uitgevoerd door de TU Delft, de gemeente Alphen aan den Rijn en Wageningen Universiteit.
Zij zijn dit onderzoek gaan doen, omdat er een aantal jaar geleden opvallend afwijken waren in de bomen in deze omgeving. Ze konden deze afwijkingen niet verklaren en ook bleek er geen sprake te zijn van een virus of bacterie.

Na verder onderzoek bleek dat deze afwijkingen voorkwamen bij alle bomen in de westerse wereld. Zeventig procent van de Nederlandse bomen in stadsgebieden toenden dezelfde symptonen, en dat terwijl dat vijf jaar geleden nog maar 10 procent was.

De onderzoekers zijn erachter gekomen dat de knobbels kunnen worden veroorzaakt door elektromagnetische straling van zendinstallaties voor mobiele telefonie. Er is nog een andere verklaring voor dit verschijnsel. Dat is dat het wordt veroorzaakt door ultrafijn stof, een stof die zo klein is dat het bij organismen naar binnen kan dringen.

Voor het onderzoek werden twintig essen drie maanden lang blootgesteld aan stralingsbronnen, zendmasten voor draadloos internet. De bladeren van de bomen die dicht bij de stralingsbron stonden, stierven af. Deze test is ook gedaan met maïs, en wat bleek, de groei van de kolven werdt minder.

Categories: Actueel, Algemeen

Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...