• RSS
  • Facebook
  • Twitter

Het Trimbos-instituut heeft drie nieuwe online programma’s waarmee jongeren hun depressie of angstige gevoelens te lijf kunnen gaan. De eerste resultaten van het onderzoek waren dan ook veelbelovend. Vrijdag werden de gegevens bekendgemaakt op een symposium aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.

Via internet hoopt het instituut jongeren met een depressie te bereiken. Aangezien veel jongeren bij problemen niet snel hulp zoeken bij een arts of psycholoog denkt Trimbos veel succes te boeken met de nieuwe online programma’s. Volgens het instituut lijdt een op de 22 jongeren aan een werkelijke depressie, terwijl een op de vijf jongeren depressieve klachten heeft. 20 procent van de jongeren met een werkelijk depressie loopt zelfs met zelfmoordgedachten.

Voor leerlingen van het voorgezet onderwijs en mbo’ers is er een speciale site opgericht, Happyles.nl. Dit is een methode die deels klassikaal wordt behandeld. Voor jongeren met zwaardere klachten is er gripopjedip.nl. Dit is een online groep cursus waarbij deelnemers eerst een online vragenlijst moeten invullen. Bij ernstige klachten worden de jongeren doorverwezen naar een arts.

Categories: Actueel, Algemeen

Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...