• RSS
  • Facebook
  • Twitter

Dit jaar kwam het voor het eerst voor dat laagopgeleide Nederlanders meer gebruik maken van internet dan hoogopgeleiden. Dit bleek uit een onderzoek naar internetgebruik op de Twentse Universiteit.

Onderzoekers spreken ook wel van een sociale revolutie op het web. Gemiddeld internetten de laagopgeleide Nederlanders 3 uur en vier minuten per dag. Uit het onderzoek blijkt dat dit bijna een half uur langer is dan de hoogopgeleiden.

Verder werd uit het Twentse onderzoek duidelijk dat laagopgeleide vooral gebruik maken van tijd vullende internet toepassingen, zoals chatten, gamen en filmpjes kijken op YouTube. De hoger-opgeleiden spenderen hun tijd op het internet meer aan het opzoeken van informatie. Ook zijn er dit jaar veranderingen gekomen in het internet gebruik bij mannen en vrouwen. Opvallend is dat mannen en vrouwen gemiddeld bijna evenveel internetten. Mammen besteden maar liefst 3 uur en achttien minuten aan en wereld wijde web, bij vrouwen is dat gemiddeld 2 uur uur en 54 minuten.

Categories: Actueel, Algemeen

One Response so far.

  1. [...] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Stefan Terlouw, Strategie-Online.nl. Strategie-Online.nl heeft gezegd: Laagopgeleide internetten meer http://bit.ly/h1lMfv #strategieonline [...]


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...