• RSS
  • Facebook
  • Twitter

Nederlandse twitteraars zijn vooral mannen met een gemiddelde leeftijd van twintig tot dertig jaar. Ook veel tieners zijn tegenwoordig actief op Twitter.com.

Het bedrijf Twirus, dat eerder al het RTL Twitter debat en de online griepmeting mogelijk maakte, maakt bekend dat 57 procent van de twitteraars mannen zijn. Eerder dit jaar maakte Twirus duidelijk dat er 313.000 Nederlanders gebruik maken van Twitter.

In het onderzoek werden vierhonderd accounts geanalyseerd door Twirus. Hieruit bleek onder meer dat de gemiddelde Twitter-leeftijd tussen de tien en dertig jaar ligt. Hiervan is 45 procent tussen de twintig en dertig jaar oud. Maar 2 procent heeft een leeftijd tussen de 10 en 15 jaar. Opvallend is dus dat Twitter in Nederland een stuk populairder bij de oudere bevolking is, dan bij de jeugd. Echter zorgen de tieners wel voor de meeste berichten. De tieners Twitteren ruim twee keer zo veel als de 20 tot 30 jarige.

Categories: Actueel, Algemeen

Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...