• RSS
  • Facebook
  • Twitter

Een tabloidkrant uit Denenmarken staat op het punt aangifte te doen tegen Apple. De Deense krant wil naar het Europese Hof stappen omdat Apple weigert de digitale uitgave van de krant op de iPad goed te keuren. Op pagina 9 van de digitale krant is een topless model te zien. Apple weigert de de pagina te goed te keuren.

De Ekstra Bladet krant vindt dat Apple oneerlijke standaarden handhaaft en zich schuldig maakt aan censuur. Apple weigert de de digitale uitgave van de krant omdat het halfnaakte model op pagina 9 wel eens aanstootgevend zou kunnen zijn.

Poul Madsen, de hoofdredacteur van de Deense krant spreek over ‘pure waanzin’. Poul Madsen maakt duidelijk dat er niets pornografisch of aanstootgevend is aan de modellen van Ekstra Bladet. Madsen vindt dat Apple met het weigeren van de uitgave oneerlijk te werk gaat en dreigt er daarom naar de rechter te stappen. ”Tot nu toe negeert het arrogante Apple elk verzoek dat we hebben neergelegd. Dat zal veranderen wanneer we dreigen met stappen naar het Europese Hof”, aldus Madsen.

Categories: Actueel, Algemeen

Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...