• RSS
  • Facebook
  • Twitter

Uit een reeks onderzoeken onder 2200 moeders met kinderen blijkt dat kinderen tot vijf jaar vaak eerder om kunnen gaan met computerspelletjes dan dat ze kunnen fietsen.

Het onderzoek werd afgenomen in de Verenigde Staten, Canada, Europa, Japan Australië en Nieuw-Zeeland. 22oo moeders met kinderen van een leeftijd tussen de twee en vijf jaar werden ondervraag over de basisvaardigheden en technologieën waarover de kinderen beschikken.

Uit het onderzoek bleek onder andere dat 58 procent van de kinderen een simpel computer spel kunnen spelen. Uitschieters hiervan waren te zien in het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. Hierbij lagen deze percentages zelfs op 70 procent. Van de twee en drie jarige kinderen kan gemiddeld 44 procent overweg met een computerspelletje, terwijl maar 43 procent kan fietsen.

Zelfs 19 procent van alle kinderen kan omgaan met applicaties op een smartpohne, terwijl maar 9 procent de eigen vreters kan strikken!

Categories: Actueel, Algemeen, Research

One Response so far.

  1. [...] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Thomas D'hooge, Strategie-Online.nl. Strategie-Online.nl heeft gezegd: Kinderen kunnen eerder gamen dan fietsen http://bit.ly/fFCx31 #strategieonline [...]


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...