• RSS
  • Facebook
  • Twitter

collecteJongeren zijn ook in tijden van kredietcrisis vrijgeviger dan ouderen. Ruim de helft van de jongeren doneert aan een goed doel, als het een goed gevoel oproept. Wel zijn jongeren kritischer in welk doel zij geld doneren. Organisaties gericht op gezondheid en ziektes kunnen op sympathie rekenen, maar 3% doneert naar aanleiding van natuurrampen. Ruim 60% van de jongeren doneren jaarlijks ongeveer 15 euro.


Jongeren hebben weer vertrouwen in goede doelen. Het liefst willen zij dan via een collectant worden benaderd, telefonisch benaderd worden is met 2% het minst populair. Ook zien jongeren meer de ernst in van de huidige situatie van milieu en dierenwelzijn. Ruim 14% van de jongeren geeft meer dan 50 euro per jaar. Maar jongeren ondersteunen ook goede doelen op hun eigen manier. Door middel van vrijwilligerswerk zijn zij eerder bereid om ondersteuning te geven. Ook tonen zij goed aan welke doelen zij belangrijk vinden. Zo plaatsen het op hun Hyves e.d.

Categories: Actueel, Algemeen, Communicatie

Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...