• RSS
  • Facebook
  • Twitter

windows7Windows 7, het paradepaardje van Microsoft, heeft het helemaal gemaakt in Nederland. Mede dankzij de grote ontevredenheid over voorganger Vista, zorgde Windows 7 ervoor dat records na records worden verbroken. Het marktaandeel dat ongekend blijft stijgen, maar ook de recensies en reacties op Internet schrijven boekdelen. “In 2010 moet iedereen over op Windows 7.”, zo wordt aangegeven op de velen fora.

Sinds 22 oktober is Windows 7 op de Nederlandse markt. Het besturingssysteem werd door Microsoft vooral gepresenteerd met het gemak omdat het gebruiksvriendelijker en lichter is als voorganger Vista. In de eerste twee weken wist Windows 7 al ruim 15% marktaandeel te bemachtigen. Vooral wordt veel marktaandeel afgesnoept van oudere Windows-versies zoals Vista en Windows XP. Computerwinkels lieten weten in een reactie:”Het is positief opgepikt. We verkopen honderden losse pakketten per week. Het zijn geen spectaculaire hogere verkopen, maar het houdt wel langer aan.”. Maar het besturingssysteem is niet alleen goed voor Microsoft. De verkoop van computers is na de lancering met 20% toegenomen. Een groot deel van deze stijging is te verklaren doordat veel mensen de aanschaf van hun computer uitstellen tot Windows 7 er was.┬á”Het is niet meer zo dat mensen voor de deur gaan liggen voor de nieuwste Windows-versie. Men heeft eerst gewacht op de reacties in de omgeving en op internet.”

One Response so far.

  1. [...] Lees de oorspronkelijke: Windows 7 in exploderende opkomst | Strategie-Online.nl [...]


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...