• RSS
  • Facebook
  • Twitter

Dossier: YouTube

Posted by Henri 0 Comment

youtubeYouTube heeft in 2009 heel wat veranderingen doorgemaakt. YouTube is dit jaar uitgegroeid tot een populaire volwassen online dienst die er dagelijks voor zorgt dat miljoenen mensen aan hun behoefte tot vermaak worden voldaan. Daarom dus hoog tijd om een dossier aan te maken met daarin alle actualiteiten rond deze wereldberoemde videosite.

25 september || SBS gaat samenwerken met YouTube
SBS en YouTube gaan samenwerken. En dat is een opmerkelijke stap voor de commerciële omroep. In de overeenkomst van SBS en YouTube staat vermeld dat alle content, dus alle programma’s, van SBS 6, Veronica en Net5 beschikbaar komt op de videosite.
30 september || Hitcompilatie op YouTube
Op YouTube zijn miljoenen filmpjes vinden, waarvan het ene filmpje weer net wat populairder dan het andere. Er zijn video’s bij die soms wel 10 miljoen keer zijn bekeken! Een slimme zet daarom ook om de 100 populairste video’s van YouTube te verwerken in één video. Succes gegarandeerd!
9 oktober || Nederlands UFO-filmpje scoort wereldwijd!
Een filmpje van een ufo die boven Delfgauw vliegt is een wereldwijde hit. Het filmpje is nog geen week online op YouTube en heeft nu al 19.000 hits! De 32-jarige Steve van der Velde uit Den Haag heeft het scorende filmpje op zijn naam staan.
12 oktober || Grote mijlpaal voor YouTube
Videosite YouTube heeft opnieuw een grote mijlpaal behaald. Iedereen wist dat YouTube een groot succes is en miljoenen bezoeken per dag heeft. Maar dat het succes zo groot was, dat hadden zelfs analisten nooit verwacht. In de cijfers van YouTube werd namelijk bekend dat zij ruim 1 miljard video’s per dag serveren voor de bezoekers.
28 oktober || BN-er stript voor ladyphone
Goedkoop en wanhopig. Dat zijn de twee trefwoorden voor de nieuwe viral marketing actie van de nieuwe ladyphone van Samsung. Voor de promotie van de ladyphone is een filmpje opgedoken op het Internet. Op YouTube circuleert een filmpje waarin te zien is hoe Nederlands supermodel Yfke Sturm begint te strippen op de achterbank. Geen spannend filmpje, en overduidelijk een reclamestunt.
2 november || Actuele Internethits
Creativiteit kent geen tijd. De laatste tijd worden eigen creaties van mixjes en rapjes steeds populairder. Er werd een hit gescoord met een rap van Gerda Smit, die Internethit was een groot succes na de reportage van SBS Shownieuws. Maar het succes blijkt niet eenmalig, steeds vaker onstaan er Internethits na een actuele gebeurtenis.
16 november || Haarscherp beeld in YouTube
Video’s op YouTube bekijken in een hogere beeldkwaliteit die vergelijkbaar is met de kwaliteit van een DVD. Het klinkt als een snufje voor in de verre toekomst, maar deze toekomst komt heel erg dichtbij. Vanaf volgende week biedt videosite YouTube de mogelijkheid en ondersteuning om video’s in een hogere beeldkwaliteit te tonen en uploaden. Gebruikers kunnen dan video’s in 1080 pixels op HD-kwaliteit afspelen, dat liet Google weten op zijn officiële blog.
23 november || YouTube met ondertiteling
Google is de laatste maanden erg hard aan het werk om de diensten en producten verder te verbeteren. Ook YouTube moet hier zeker aan geloven en wordt flink onder handen genomen. Sinds deze week wordt het mogelijk om beelden in haarscherp HD-beeld te bekijken, en ook wordt het nu mogelijk om video’s met ondertiteling te bekijken. Via spraakherkenning kan er een ondertiteling worden toegevoegd, en hiermee komt de videosite doven en slechthorenden tegemoet.
18 december || Rijk worden door YouTube
Rijk worden via een video op YouTube? Het kan! Een producer heeft een kort filmpje geplaatst op YouTube. In dit filmpje is te zien hoe gigantische robotten de hoofdstad van Uruguay aanvallen. In Hollywood bleef de video niet onopgemerkt en daardoor kreeg de man het aanbod van zijn leven. Hij krijgt namelijk 30 miljoen dollar, omgerekend tot 18 miljoen euro, om een Hollywoodfilm te maken!
23 december || YouTube en Buma/Stemra sluiten deal
Het embedden van video’s was een belangrijk punt voor Buma/Stemra. Het voorstel om er een bedrag voor te laten betalen schoot bij de Nederlandse bevolking echter in het verkeerde keelgat. Nu, bijna twee maanden na het mediaspektakel, zijn YouTube en Buma/Stemra er dan toch uit gekomen. Er is een nieuwe licentieovereenkomst gesloten.


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...