• RSS
  • Facebook
  • Twitter

internetVandaag heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) een nieuw onderzoek gepresenteerd. Uit dit onderzoek zijn opvallende resultaten te zien. Zo kijken jongeren al sinds 2005 steeds minder tv, in plaats van tv kijken neemt het aantal uren dat jongeren surfen op het Internet nog steeds meer toe.

In 2005 keek ruim driekwart an de jongeren in de categorie van 12  tot 18 jaar wekelijks nog 10 of meer uur achter de tv. Dit is echter de afgelopen jaren gezakt tot slechts 62%. Hiermee zijn zij terecht gekomen op het zelfde niveau als de 18- tot 25-jarigen. Ook jongeren in die leeftijdscategorie zijn minder gaan kijken. Door internet wordt de tv de laatste jaren steeds meer verdrongen. Had in 2005 slechts 76% van de 12- tot 25-jarigen toegang tot Internet, anno 2010 is dit al 99%. Vorig jaar was dat 99 procent. Bijna alle jongeren maken dagelijks gebruik van internet. Het internet wordt vooral gebruikt voor communicatie zoals mailen en chatten. Maar ook films, muziek en games blijven populair. Echter blijkt tv kijken via het internet nog wel steeds zeer populair. Maar ook lijken de jongeren niet vreemd van aankopen via het internet. In 2005 deed dat nog minder dan de helft, 45%, nu is dat al ruim 70%.


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...