• RSS
  • Facebook
  • Twitter

mmarketingDe economie groeit weer en het aantal vacatures loopt weer op. Vooral de medewerkers in de branche marketing en communicatie lijken hier goed de vruchten van te plukken. In de eerste helft van het jaar is het aantal vacatures namelijk gestegen met 26,7% in vergelijking tot het eerste halfjaar van 2009.

Al na het eerste kwartaal van 2010 was er een voorzichtige stijging te zien, maar in het tweede kwartaal heeft deze groei een enorme impuls gekregen. Zo blijkt uit onderzoek van USG Capacity. Opmerkelijk uit het onderzoek is vooral dat mensen met MBO werk- en denkniveau zeer gewild zijn op de arbeidsmarkt. “Anno 2010 willen de werkgevers dat marketeers meer verder gaan in de praktijk en dingen ondernemen. Daarnast blijkt uit onderzoek dat MBO’ers eerder durven af te stappen van de traditionele marketing en hiermee sneller overstappen op online marketing. Dat is wat bedrijven juist nu nodig hebben.”, aldus een marketeer in een fora. Ondanks de positieve geluiden door de stijging blijft onderzoeksbureau USG Capacity nog voorzichtig. Zo liet algemeen directeur Joyce Thijssen weten:”De maand mei laat zien dat de markt nog fragiel is. De stijging in juni toont echter aan dat veel organisaties inzien dat dit moment, nu het einde van de crisis nabij lijkt te zijn, dé tijd is om te gaan investeren in marketing en communicatie. Zo kunnen zij, als het tij keert, hier direct van profiteren. Het is overigens nog te vroeg om te zeggen dat er sprake is van een echte trendbreuk. De komende maanden zullen dat moeten aantonen, maar de stijging van marketing- en communicatievacatures is een feit.”


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...