• RSS
 • Facebook
 • Twitter

positiviteitDe zomervakantie is nu echt voorbij. Maandag zal heel Nederland zijn taken weer hervatten. Met het slechte weer van de afgelopen dagen lijkt de zomer nu echt definitief voorbij. Ook voor Strategie Online betekend dit dus dat het nieuwe seizoen weer is begonnen. Vanaf maandag kunt u weer dagelijks terecht met alle nieuwe nieuwtjes op het gebied van e-business, online marketing, online strategie en ontwikkelingen.

Deze zomer presenteerde Strategie Online een gratis online motivatie- en positiviteitstraining. Dit met als doel om er voor te zorgen dat op de werkvloer de motivatie, inzet en positiviteit hoog blijft. Heeft u deze complete blogreeks gemist omdat u op vakantie was? Of wilt u de blog graag nog eens terug lezen? Wij hebben voor u alle delen nog eens op een rijtje gezet met een samenvatting. Binnen de positiviteit, inzet en motivatie op de werkvloer zijn namelijk de volgende onderdelen van groot belang:

 • Schouderklopje; medewerkers willen waardering voelen. Geef ze deze waardering door ze eens een schouderklopje te geven en hen zo te waarderen voor hun werkzaamheden.
 • Gezondheid; gezondheid is de bron van positiviteit. Houdt uw zelf gezond, leef gezond, sport voldoende, want als u gezond bent straalt u meer positiviteit uit naar uw personeel.
 • Teamspirit; laat de sociale controle meer terugkeren op de werkvloer. Zorg er voor dat er meer een gevoel van samenwerking en teamspirit komt, door projecten te starten waarbij uw medewerkers moeten samenwerken.
 • Negatief denken; binnen een organisatie zijn er altijd zwartkijkers. Mensen die alleen de negatieve kant zien binnen het werk. Het is daarom ook van groot belang om de doemdenker binnen het team aan het woord te laten, om zo wel de realiteit goed in het vizier te houden.
 • Bonus; goed werk moet goed worden beloond. Dit kan op velen manieren, financieel door middel van een bonus, maar ook door middel van een personeelsfeest of door eens samen een biertje te drinken met uw medewerkers.
 • Vluchten; het is van groot belang om in pauzes e.d. even het werk te ontvluchten. Als werkgever moet u niet vast geroest zitten aan uw kantine of strikt aan de pauzetijden. Geef de medewerkers de mogelijkheid om tijdens de pauze even een blokje om te lopen, of om even naar buiten te gaan. Of kom zelf met dit initiatief. Door ze even helemaal van het werk te laten zijn, kunnen zij des te beter weer aan het werk beginnen na deze onderbreking.
 • Muziek; muziek kan het gevoel van mensen be├»nvloeden. Verander de sfeer op de werkvloer en zorg voor een leuk achtergrondmuziekje.
 • Respect; een goed gevoel tijdens het werk begint bij respect. Respect kun je alleen niet krijgen als je het ook niet geeft. Dwing respect af, door het zelf ook te geven aan anderen. Respect begint bij jezelf.
 • Koffie; koffie kan een ideaal middel zijn om de motivatie te bevorderen. Even een kopje koffie drinken met een klant, of problemen bespreken met een collega. Een kopje koffie kan wonderen verrichten.
 • Mannen & Vrouwen; mannen en vrouwen verschillen heel erg hard van elkaar. In denken en doen kunnen zij zo wel een perfecte aanvulling op elkaar zijn. Zorg ook voor deze aanvulling binnen het werk en zorg voor een perfecte balans op de werkvloer tussen de twee geslachten.

Tot zover de gratis online motivatie en positiviteitstraining. De training is in het dossier van Strategie Online opgeslagen, zodat u altijd op de blogreeks een beroep kunt doen. Wij hopen zo een goede bijdrage te hebben geleverd aan de sfeer op uw werkvloer.


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...