• RSS
  • Facebook
  • Twitter

De nieuwe halfjaarlijkse cijfers van Intomart GfK rond het huidige Internetgebruik van Nederland zijn bekend gemaakt. Uit dit onderzoek blijkt opnieuw dat Nederlanders opnieuw langer surfen op het Internet. Vorig jaar was de gemiddelde surftijd nog 7 uur per week, in een jaar is dit met 1,3 uur gestegen. Gemiddeld zit een Nederlander 8,3 uur per week achter het Internet. Opnieuw een enorme stijging.

De stijging heeft vooral veel te maken met de nieuwe ontwikkelingen op de markt. De opkomst van mobiel internet zorgt voor een nog hardere groei. Ruim een kwart van alle Nederlanders boven de 13 jaar surfen wel eens op hun mobiel, dit was vorig jaar slechts 18%. Maar ook de complete surfpopulatie is fors gestegen. Was dat vorig jaar nog 83%, in 2010 is dit al ruim 86%. Opmerkelijk uit het onderzoek blijkt dat ook steeds meer ouderen van 50 jaar en ouder actief worden op het Internet. Ruim 70% is actief op het internet. De generatie van 13 tot 34 jaar is de meest intensieve groep gebruikers van het Internet. Gemiddeld surfen zij 14,5 uur per week op het internet en hebben zij een internetpenetratie van ruim 100%. Dit betekend dat iedereen in deze leeftijdscategorie het Internet gebruikt. Dit bleek uit het onderzoek onder ruim 200.000 Nederlanders van 13 jaar en ouder.


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...