• RSS
  • Facebook
  • Twitter

Microsoft zegt met de introductie van Internet Explorer 9 niet langer onder te doen voor de concurrentie.
” Mensen moeten zelf maar weten welk besturingssysteem en welke browser ze nemen”, zegt Microsoft-evangelist Ruud de Jonge. ”Wij gaan die strijd graag aan.”

Tijdens de presentatie van IE9 blaakt DeJonge van zelfvertrouwen, want ‘zijn’ beta-versie heeft een aantal extra’s die je bij de concurrenten nog niet kan vinden.

Een goede ondersteuning van de nieuwe HTML5-standaard is voor het bedrijf erg belangrijk.Hiermee is het mogelijk om webpagina’s te laden die eruit zien als normale applicaties.

Grafische kaart
Een belangrijke stap hierbij is dat de browser de rekenkracht van de grafische kaart aan kan spreken. Zo kunnen de applicaties ook de complexe afbeeldingen goed weergeven, omdat de browser grafische zaken tientallen malen sneller kan weergeven.

Het bedrijf biedt nu ook de mogelijkheid aan om een verwijzing in het startmenu op te nemen. Dit om de drempel tussen website en applicatie weg te nemen. Volgens De Jonge is dit een logische stap: ”Mijn kinderen begrijpen soms niet meer waar de pc ophoudt en het internet begint.”

Open standaarden
Microsoft doet de kritiek de das om die zegt dat het bedrijf de standaarden aan zijn laars zou lappen. De manier waarop zij jumplists of keuzelijsten maken, die niet in andere browers werken, is volgens De Jonge geen poging om de concurrentie buiten spel te zetten.

Het wijst erop dat ze gebruik maken van mogelijkheden uit de standaard. ”Mijn verwachting is dat andere browsers dit binnenkort ook kunnen”, verteld hij in een reactie op alle vragen.

De onderneming zegt ook hard te werken om juist te zorgen dat de concurrenten de standaarden goed implementeren. ”Wij schrijven niet alleen mee aan de standaard, maar ook leveren wij testscenario’s”, meent De Jonge.

Voor hem is het belangrijk te benadrukken dat de concurrenten ook samenwerken om juist zorg te dragen dat sites er in verschillende browsers er ongeveer hetzelfde uitzien. ”We bouwen zeker geen eigen versie van HTML.”

Veiliger
Ook qua beveiliging belooft het bedrijf veel met de nieuwe browser. Zo controleert de browser downloads op bekende kwaadaardige software. ”Zo stop je meteen veel ellende.”

Het bedrijf verwacht in totaal 85% van de malware nu te kunnen stoppen, waarbij Microsoft beweert dat de concurrentie niet verder dan 29% zou komen. “Iedere maand stoppen wij nu al 100 miljoen verzoeken om naar een malware-site te gaan.”

Tijdelijk voordeel
De Jonge claimt nu met de lancering van de beta-versie van IE9 een voorsprong, maar erkent dat deze slechts van zeer tijdelijke aard zal zijn: ”De concurrentie is stevig en een andere browser zal ons ongetwijfeld weer inhalen. Dat lijkt me logisch.”


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...