• RSS
  • Facebook
  • Twitter

De  grote hoeveelheden e-mails leiden vaak tot flink wat stress en spanning op de werkvloer. Vooral de druk van onbeantwoorde e-mails zorgt voor een verhoogd stressniveau.

Uit een onderzoek van het computerbedrijf IBM blijkt dat bijna de helft van de Nederlandse managers aangeeft dat alle mailtjes en berichten zorgen voor meer stress op de werkvloer. Voor 7 procent van alle ondervraagden is een volle inbox een bijzonder zware stressfactor. Alle stress ontstaat doordat er constant gereageerd moet worden op allerlei verschillende e-mails.

Opvallend is dat ook het verkeerd gebruik van e-mailen vaak leidt tot een hoop extra zorgen. Ruim driekwart van alle ondervraagden geeft aan wel eens per ongeluk een e-mail te verzenden naar een verkeerd persoon. Ook worden er vaak vergissingen gemaakt op het verkeerde gebruik van reply-to-all mailtjes.

Categories: Actueel, Algemeen, Communicatie

One Response so far.

  1. [...] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door IT Become One, Strategie-Online.nl. Strategie-Online.nl heeft gezegd: E-mails leiden tot werkstress http://bit.ly/bDd2KP #strategieonline [...]


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...